Today.ua

У Києві одне з озер засипали будівельним сміттям: місцеві жителі б'ють на сполох

Озеро Небреж у Києві активно засипають будівельним сміттям, і це при тому, що водойма знаходиться в екопарку "Осокорки". Місцеві жителі розповідають про те, що вже кілька днів двадцять вантажівок щоденно засипають озеро будівельним сміттям. Люди вважають, що озеро хочуть знищити, а територію забудувати новими житловими кварталами.

Жителі Осокорків поцікавались у невідомих на бульдозерах, чи мають вони дозвільні документи на подібні роботи. Дарницький благоустрій після підтвердив, що будівельники не мали право викидати сміття у озеро.

Одна з місцевих жительок склала лист-звернення до місцевих депутатів, щоб вони звернули увагу на стан озера. За роки існування довкола озера створилася унікальна екосистема, яка зараз активно забруднюється, замість того, щоб охоронятися державою. Кілька років тому було створено петицію щодо надання цьому об'єкту і прилеглим територіям статусу екопарку із забороною будь-якої забудови, яку підписали десятки тисяч киян, а зараз озеро засипають будівельними відходами.

До озера Небреж приїзджають вантажівки з того ж "Епіцентра", розповідають очевидці.

"Сьогодні вкотре затримали вантажівку з будівельним сміттям. І якби вчасно не зреагував громадський контроль, хтозна скількома тоннами «екологічно-чистого будівельного сміття» поповнилася б територія Екопарку. Ті поводились зухвало. Поки не прибула поліція. І цього разу потрібно віддати належне 1-й оперативно-слідчій групі Дарницького району, які спрацювали чітко, зважено і дуже якісно - людям просто хочеться подякувати за добросовісне і професійне виконання обов’язків", - пишуть кияни у Facebook.

Нагадаємо, на цих вихідних Київ знову потрапив у рейтинг найбільш забруднених міст у світі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ