Today.ua

У Києві скасували безплатний проїзд для школярів: названо ціни проїзних квитків

У Києві скасовано безплатний проїзд для школярів. З 1 липня за проїзд доведеться платити всім. При цьому можна придбати проїзний квиток зі значною знижкою, скориставшись додатком "Київ цифровий".

Про скасування безплатного проїзду для учнів у Києві розповів apostrophe, посилаючись на рішення Київради.

При цьому в Київраді нагадали, що учні можуть користуватися безплатним проїздом лише під час навчального року та в період річного оцінювання, тобто з 1 вересня до 30 червня. А з 1 липня на два літні місяці набирає чинності плата за проїзд.

При цьому в Київраді нагадують, що у додатку "Київ цифровий" можна придбати проїзний на місяць або лише на другу половину місяця з 75%-ю знижкою, тобто лише за чверть ціни. Для цього потрібно виконати такі нескладні дії:

При цьому також можна поповнити рахунок через термінал самообслуговування. Робиться це так:

Водночас, якщо учень не має наміру кататися містом щодня, можна купити одноразовий квиток на поїздку без знижки.

Скільки доведеться заплатити за проїзний

Зорієнтувавшись у цінах на проїзні квитки для учнів денної форми навчання, можна вибрати найбільш прийнятний для вас варіант, щоб не переплачувати. Найдорожчий – місячний проїзний квиток без обмежень. За нього доведеться заплатити 325 грн. Натомість і їздити з таким проїзним можна без обмежень. При цьому за половину ціни можна придбати проїзний, який діятиме без обмежень лише в першій половині місяця.

Якщо ж ваша дитина може обійтися меншою кількістю поїздок, то доцільно буде розглянути покупку проїзного за такими цінами:

Нагадаємо, в Києві змінили спосіб оплати за проїзд у міському громадському транспорті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ