Today.ua

У Кабміні прогнозують зниження тарифів на газ у лютому

Уже в лютому компанії-постачальники газу добровільно знизять тарифи на газ. Такий прогноз дав в.о.міністра енергетики Юрій Вітренко в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера".

Вітренко вважає, що компанії будуть змушені добровільно знизити свої тарифи на газ до 6,99 гривні за кубометр, а інакше їм доведеться піти з газового ринку. При цьому зниження тарифу на газ благотворно позначиться на всіх споживачах, однак найбільше виграють ті, у кого в будинках встановлене індивідуальне газове опалення.

"Для категорії населення, яка найбільш вразлива до підвищення ціни на газ - а це категорія, яка споживає газ для індивідуального опалення - сума платіжки знизиться в лютому у порівнянні з січнем на 500 гривень. Замість того щоб монополісти підняли цю ціну для них і платіжки були плюс 230 гривень ", - заявив Вітренко.

Таким чином, сумарно вони зможуть заощадити в лютому понад 700 гривень. Для багатьох українців це - великі гроші, зауважив глава Міненерго.

Нагадаємо, компанія "Нафтогаз" висловила готовність продавати іншим компаніям-постачальникам блакитне паливо за тарифом на газ, який нижче ринкового. Однак при цьому вона висуває своїм колегам по ринку газу одну умову: вони повинні дати їй доступ до своєї клієнтської бази, щоби "Нафтогаз" міг переконатися, що газ пішов дійсно на потреби побутових споживачів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ