Today.ua

Локдаун у Києві: стало відомо, як можна буде дістатися з передмістя до столиці

З понеділка, 5 квітня, в Києві посилять карантин. У зв'язку з посиленням карантину дістатися з передмістя до столиці стане складніше. Однак громадський транспорт у локдаун, як і раніше, буде ходити. Його не скасовують.

Про те, як можна буде дістатися з передмістя до столиці, розповів голова Київської обласної державної адміністрації Василь Володін.

Рейси з передмістя до Києва не скасовують, однак маршрутки в основному будуть ходити тільки в пікові години. При цьому, на час локдауну, знову вводяться обмеження по кількості пасажирів у маршрутках.

"Ми не закривали повністю транспорт, тому що у нас дуже великі відстані по території області. Ми залишили 50% сидячих місць, і ця вимога у нас дотримується, але зобов'язали транспорт курсуватиме тільки в години пік", - повідомив Володін.

Спецпропуски для приміських маршруток не потрібні, уточнив глава ОДА. Звичайно, багатьом людям, які щодня добираються з передмість до столиці на роботу, потрібен проїзд і всередині столиці. Однак це вже зона відповідальності Києва, уточнив обласний керівник. Місто має подбати про те, щоб спецпропуски мали всі, хто працює на його підприємствах, і не може залишити свою роботу на час локдауну.

"Питання отримання спецперепусток для Києва - це вже регулюється Києвом. І ці спецпропуски підприємства отримували", - уточнив глава ОДА.

При цьому зберігається також транспортне сполучення між населеними пунктами Київської області. Рейси, які не їдуть до Києва, теж курсуватимуть. І на них також поширюється обмеження за кількістю пасажирів.

Нагадаємо, киянам розповіли, як можна на час локдауна обзавестися спецперепустками на міський транспорт. Про спецперепустки для своїх працівників мають подбати керівники підприємств.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ