Today.ua

Карантин в Україні: країну знову поділять на “кольорові“ зони

Незважаючи на закінчення локдауна, карантин в Україні нікуди не подівся. У країні триває адаптивний карантин. І вже з початку наступного тижня Україну знову поділять на карантинні зони, присвоївши кожній належний колір. Про це нагадав на брифінгу глава МОЗ Максим Степанов.

"Ми протягом цього тижня проаналізуємо ситуацію. У тому числі в розрізі регіонів - де яка ситуація епідеміологічна. Згідно з нашою стратегією, ми хочемо повернутися до адаптивного карантину", -повідомив Степанов.

Однак, перш ніж вводити будь-які обмеження, потрібно вивчити ситуацію в кожному регіоні після локдауна, і вже залежно від того, що є, відносити регіон до тієї чи іншої зоні. Поки ж уся Україна, до кінця січня, умовно визнана "помаранчевою" зоною і буде жити з обмеженнями, які повинні діяти у цій зоні під час адаптивного карантину.

Нагадаємо, з понеділка, 25 січня, в Києві та інших містах України відкрилися школи. Діти пішли вчитися за звичайним розпорядком, стаціонарно. Однак школярів знову можуть відправити на дистанційне навчання, розповіли в київській мерії. Все залежить від епідеміологічної ситуації в столиці та у країні в цілому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ