Today.ua

У Києві затвердили спеціальні правила проведення богослужінь на Великдень 2021

Київський градоначальник Віталій Кличко розповів про особливі вимоги до проведення великодніх святкувань, які були затверджені в КМДА.

За словами Віталія Кличка, в київських церквах та храмах під час святкування Великодня 2021 діятимуть особливі правила, яких зобов'язані дотримуватися священнослужителі та парафіяни. У КМДА вирішили не забороняти великодні богослужіння в храмах, проте настоятелям доведеться строго дотримуватися всіх вимог, спрямовані на запобігання поширенню коронавирусной інфекції в столиці.

В ході брифінгу в п'ятницю, 23 квітня, Віталій Кличко зазначив, що міський штаб з надзвичайних ситуацій затвердив спеціальні правила проведення Великодня в Києві.

Священнослужителям та керівників релігійних організацій рекомендували організувати проведення пасхальних богослужінь в онлайн-режимі. Таким чином, влада Києва планує збільшити кількість людей, які залишаться вдома і не підуть в храми.

Всім парафіянам, які виявлять бажання відвідати службу в церквах, повинні виміряти температуру тіла на вході в храм. Приміщення, де будуть перебувати люди, повинна провітрюватися і дезінфікуватися.

Велике скупчення народу заборонено, число відвідувачів не повинно перевищувати однієї людини на 10 кв.м. Віталій Кличко закликав віруючих дотримуватися карантинних обмеженнь максимально строго і відсвяткувати Великдень 2021 тісному сімейному колі.

«Люди збираються йти в церкви, святкувати компаніями, відвідувати публічні місця. І дуже важливо, щоб наслідком радості від свята не стала біда від хвороби. Щоб в середині травня ми знову не отримали різкого сплеску захворюваності», - підкреслив градоначальник української столиці.

Нагадаємо, раніше Віталій Кличко розповів про підвищення зарплат київським вчителям, лікарям і транспортникам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ