Today.ua

Громадський транспорт Києва переведений на оперативне становище через негоду

Наземний громадський транспорт у Києві переведений на оперативне становище по всіх маршрутах. Комунальні служби не встигають обробляти покриті льодом автодороги, деякі вулиці і проспекти посипають по другому колу, але це не особливо ефективно. З цієї причини, графік руху маршрутних автобусів змінений.

Як повідомляють в «Київпастрансі», в українській столиці введено оперативне становище для громадського транспорту, це означає, що автобуси і маршрутки курсуватимуть з відхиленням від звичного графіка руху.

Погіршення погодних умов змусило «Київпастранс» тимчасово зупинити роботу міського фунікулера. Городян і гостей Києва просять дотримуватися підвищених запобіжних обережності і без гострої потреби не виходити з дому. Нагадаємо, що в четвер, 10 грудня, в Києві пройшов «крижаний» дощ, вода миттєво перетворювалася в крижану кірку на дорогах та пішохідних тротуарах, з цієї причини в столиці були зафіксовані десятки ДТП, на багатьох напрямках утворилися пробки. Вітер з дощем при низьких температурах повітря і сильних поривах вітру будуть доставляти незручності ще кілька днів.

За даними українських метеорологів, несприятливі погодні умови викликані циклоном, який прийшов до нас з боку Західної Європи. Негода триватиме аж до 14 - 15 грудня.

Дізнайтеся також, як буде працювати метро Києва в період локдауна з 8 по 25 січня 2021 року. У КМДА прийняли остаточне рішення.

Державна служба України з надзвичайних ситуацій попереджає про жовтий рівень небезпеки на правобережній частині України 11 грудня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ