Today.ua

Локдаун у Києві: що буде заборонено і дозволено в період суворого карантину

Опубліковано список обмежень, який буде введений в українській столиці на період локдауна - з 8-го по 24-е січня. Що буде заборонено, а що дозволено під час суворих карантинних заходів?

Під час локдауна в Києві не можна буде сидіти в ресторанах, кафе і барах - заклади будуть здійснювати роботу тільки на винос і доставку. Закриваються непродовольчі ринки й магазини, придбання відповідних товарів можливе тільки в режимі онлайн.

Столичні ТРЦ також закривають свої двері на період січневого локдауна. У торгових центрах працюватимуть тільки продовольчі магазини й аптеки при наявності окремого входу.

Карантин не впливає на роботу пошти, банків та інших фінансових установ. СТО та заправки будуть функціонувати без зон громадського харчування.

Салони краси продовжать здійснювати роботу тільки за попереднім записом, щоб уникнути живої черги. Готелі продовжать приймати постояльців, але з наданням харчування тільки в період з 6 до 11 годин.

Роботу припиняють всі столичні місця для розваг, включаючи ярмарки, фуд-корти, атракціони, катки та інше. Скасовуються всі масові заходи.

Після новорічних канікул працюватимуть тільки дошкільні та спеціальні навчальні заклади. Учні шкіл та університетів продовжать навчання в дистанційному форматі з 11 січня.

Держструктури та установи постараються максимально перейти в дистанційний режим. Здійснюватимуться тільки найважливіші послуги. Наприклад, Центри надання адміністративних послуг продовжать видавати паспорти, дозволи на працевлаштування, свідоцтва про народження, робити зміну фотографій та інше.

Також варто пам'ятати, що не можна перебувати на вулиці без документів, а в громадських місцях і транспорті носити маски.

Нагадаємо, стало відомо, як буде працювати громадський транспорт в період локдауна в столиці та регіонах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ