Today.ua

Кличко розкрив подробиці святкування Дня Києва в умовах карантину

День Києва у столиці  цього року буде відзначатися 26 травня, але основні заходи пройдуть на вихідних, 29-30 травня. Незважаючи на карантин, скасовувати святкування місцева влада не має наміру. Основними локаціями центральних святкових подій стануть Арка дружби народів і Співоче поле. Про це заявив мер Віталій Кличко.

Святкова програма розпочнеться 26 травня музичної екскурсією від Муніципальної академічної чоловічої хорової капели ім. Л. Ревуцького Андріївським узвозом.

У суботу, 29 травня, жителів столиці чекає урочисте відкриття п'ятдесятого Київського міжнародного кінофестивалю "Молодість", який пройде на відкритому повітрі. На Співочому полі 29-30 травня відбудеться Kyiv fan fest. Також 30 травня на Хрещатику стартує традиційний спортивний благодійний проект "Пробіг під каштанами".

У період з 29-31 травня на центральних вулицях Києва плануються Всеукраїнські змагання зі спортивного орієнтування "Кубок столиці", Відкритий міський турнір з кікбоксингу на естраді Хрещатого парку, а також вітрильна регата на Київському річковому вокзалі.

Департамент культури продовжить реалізацію проекту "Митці столиці - киянам" за участю муніципальних творчих колективів, які будуть грати в ці дні в парках і скверах міста. Салюта на честь Дня Києва не заплановано, так як в столиці діє заборона на використання піротехнічних засобів на час проведення святкових заходів.

Раніше Віталій Кличко назвав нові терміни будівництва метро на Троєщину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ