Today.ua

Електроенергія в Україні подорожчала після настання холодів: ринкові ціни підскочили до максимуму

Тарифи на електроенергію в Україні ще більше підскочили після настання холодів. Зростання цін на ринку почалося з 18 січня і було викликане збільшенням попиту на електроенергію у зв'язку з лютими морозами.

Минулого тижня максимальна вартість електроенергії на РСВ в ОЕС України була зафіксована на рівні 1610,28 грн за МВт-год, а вартість ринкової ціни на електроенергію 19 січня склала 1698,08 грн за МВт-год.

Минулого тижня міністр енергетики Юрій Вітренко заявив про намір запустити в роботу з понеділка газомазутові енергоблоки у зв'язку з дефіцитом вугілля на складах ТЕС. Згідно з даними "Укренерго", газомазутові блоки № 5 та №7 Запорізької АЕС ( "ДТЕК Енерго") знаходяться в аварійному ремонті. До комерційного графіка 18 січня підключили два блоки по 300 МВт на Вуглегірської ТЕС, три блоки по 200 МВт - на Зміївській ТЕС і один блок на 300 МВт на Трипільській ТЕС.

Додаткове навантаження понад комерційного графіка покривається за рахунок використання газу. Запуск газомазутних блоків глава "Укренерго" назвав скоріше винятком з правил.

"Ми не так часто їх включаємо", - зазначив глава Міненерго, висловивши надію, що аварій в енергосистемі найближчим часом не відбудеться.

Як відомо, Україна почала імпортувати електроенергію з Білорусі. За перші 10 днів січня обсяг імпорту склав близько 20 тис. МВт-год.

Нагадаємо, які тарифи на електроенергію встановлені для різних лічильників, і яким чином можна заощадити на оплаті світла.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ