Today.ua

Українцям стало простіше змінити постачальника газу: “Нафтогаз“ потурбувався про субсидіантів

Для споживачів, які належать до найвразливіших категорій населення, Мінсоцполітики за сприяння компанії "Нафтогаз", спростило процедуру зміни постачальника газу. Їм досить буде подати відповідну заявку в електронному вигляді, щоб це було враховано.

Йдеться про громадян, які мають пільги по сплаті комунальних послуг або є отримувачами субсидій.  Їм тепер не треба особисто торувати стежку до органів соцзахисту, аби повідомити, що вони змінили постачальника газу.

Адже тепер налагоджено постійний зв'язок між органами соцзахисту населення та компаніями-постачальниками комунальних послуг. Єдине, що треба вказати в заявці про зміну постачальника – наявність пільг або субсидій.

Далі органи соцзахисту та постачальники контактуватимуть між собою. Соцзахист отримає від  постачальника цифри тарифів на свої послуги та відповідно до них перерахує субсидію.

У компанії "Нафтогаз" наголошують, що зміна одного постачальника газу на іншого, що править меншу ціну, вигідна й для держави. Адже за меншої вартості газу споживачеві доведеться виплачувати меншу субсидію, що дозволить заощаджувати бюджетні кошти.

Нагадаємо, українцям можуть знизити тарифи на газ до 3 гривень. У Верховній Раді зареєстровано законопроект, яким пропонують продавати побутовим споживачам лише газ власного, українського, видобутку. Його вартість значно нижча за європейський. Відповідно, цифри в платіжках українців за газ і тепло можуть зменшитись вдвічі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ