Today.ua

Зарплати киян доходять до 50 000 гривень: названі найбільш оплачувані професії

Найбільш високооплачуваними професіями в Києві на сьогоднішній день є керівники, програмісти і ріелтори. Їх зарплата в місяць становить від 20 000 до 50 000 гривень.

При цьому, найбільш затребувані в столиці медсестри, вихователі та бухгалтери. Якщо зарплати останніх можуть бути досить конкурентними, то робота в дитячих садках і медсестер в поліклініках оцінюється державою нижче середнього рівня.

Середня зарплата в Києві на сьогоднішній день - 9300 грн. Керівники департаментів отримують від 50 тисяч грн, інженери-програмісти - 36 969 грн. Представники робітничих професій, такі як слюсар-складальник двигунів, електромонтажник- будівельник, ливарник металів та сплавів отримують по 20 тисяч грн.

У столичних працівників сфер телекомунікацій, інформаційних технологій, співробітників компаній, що спеціалізуються на поставках газу і електроенергії, фірм, що займаються установкою і обслуговуванням кондиціонерів зарплати ще вище. Крім того, гідні зарплати на виготовлення фармацевтичних засобів і фармацевтичних препаратів, у держчиновників і співробітників оборонних підприємств.

За інформацією центру зайнятості, найбільше відкритих вакансій на сьогоднішній день - у сфері адміністративного та допоміжного обслуговування (1392), державного управління та оборони, обов'язкового соціального страхування (1193). Крім того, працівники потрібні в поштовій і кур'єрської діяльності (1044), освіті (1011), найменше - у сфері інформації та телекомунікацій (48).

Знайти роботу двірником, прибиральником, вантажником, водієм громадського транспорту, продавцем, кухарем і охоронцем в столиці найпростіше. Зарплата за цими спеціальностями буде не дуже високою, але зате графік може бути гнучким.

Нагадаємо, яке місце в світовому рейтингу займає середня заробітна плата в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ