Today.ua

Українцям розповіли, де і як отримати компенсацію за електроопалення: є два способи

Українцям, у яких в будинках встановлено електроопалення, виплатять компенсації у вигляді субсидій від держави. Йдеться про споживачів, для яких діяв знижений тариф на електроенергію до 1 січня 2021 року. Через встановлення фіксованої ціни на електроенергію (1,68 грн / кВт*год) і скасування знижених тарифів (0,9 грн /кВт*год) у цих громадян виникли додаткові витрати, які будуть покриватися двома способами.

При наявності субсидії компенсація буде надаватися щомісячно в її складі. Розрахунки і виплати субсидії здійснює управління праці та соціального захисту населення. У разі відсутності субсидії - компенсація буде зарахована на особовий рахунок споживача у електропостачальника.

Сума до оплати в паперовій платіжці буде зменшена на розмір компенсації вже в лютому. Ніяких довідок і заяв споживачам для цього писати не треба. Все станеться автоматично, головне, вчасно подавати показання лічильника (в перших числах місяця).

Компенсації будуть виплачуватися людям, будинки яких обладнані електроопалювальними установками та у яких помешкання не газифіковані або не мають централізованого теплопостачання, а також багатодітним, прийомним сім'ям та дитячим будинкам сімейного типу.

Всього в Україні компенсації за електроопалення отримуватимуть більше 600 тисяч українських сімей. Це обійдеться держбюджету в 1,4 млрд грн.

Нагадаємо, на яку суму можуть розраховувати громадяни, в будинках і квартирах яких встановлено електроопалення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ