Today.ua

У супермаркеті Києва по прилавках стрибала миша: відео

В одному із супермаркетів Києва на прилавках помітили мишу. Вона стрибала по прилавках та обнюхувала продукцію. Покупці зняли небажану гостю на відео.

У головному управлінні Держпродспоживслужби Києва повідомили, що у столиці розвелося багато гризунів. Через велику повінь у столичному регіоні швидко розмножуються миші та щури. Їх фіксують на багатьох суб'єктах господарювання.
Це пов'язано з ігноруванням елементарних правил проведення своєчасної дератизації приміщень.

У відомстві зазначили, що громадяни, які помічають шкідників у торгових мережах чи ресторанах, мають одразу інформувати відповідну службу чи районну адміністрацію для оперативного реагування.

"У даному випадку, якби була відома точна адреса і була скарга від споживача, то наші фахівці вже завтра виїхали б із перевіркою на місце", - зазначив начальник головного управління Держпродспоживслужби Києва Олег Рубан.

Експерт підкреслив, що наразі у столиці та Київській області спостерігається проблема із засиллям гризунів. Він пояснив, що миші на полицях магазинів становлять небезпеку для споживачів. Йдеться про грубе порушення з боку власника компанії.

Рубан запевнив, що представники Держпродспоживслужби реагують на подібні інциденти у Києві протягом 24 годин. Однак для цього необхідно знати точну адресу магазину та мати скаргу від споживача.

"Така проблема є не лише в Києві, а й в інших регіонах, де була велика повінь. На жаль, така ж проблема буде і в Херсонській, Миколаївській та Запорізькій областях через підрив окупантами Каховської ГЕС та розливу Дніпра. Тому заходи щодо дератизації потрібно проводити не лише у Києві, а й у регіонах, де були великі підтоплення. Такі місця стають розплідниками для гризунів", - цитує спеціаліста ТСН.

Раніше повідомлялося, що у київському супермаркеті АТБ покупець виявив мишу в батоні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ