Today.ua

У столиці активно запускають сонячні електростанції: кияни заробили 10 млн грн за рік

У Києві вже 217 домогосподарств виробляють екологічно чисту електроенергію і задовольняють нею не лише власні потреби, а й щомісяця продають залишок постачальникам електроенергії, отримуючи виплати по "зеленому" тарифу.

За минулий рік власники приватних сонячних станцій в столиці виробили 2,5 млн кВт / год енергії і заробили 9,9 млн грн. Розрахунки з власниками домогосподарств за вироблену електроенергію в Києві здійснює постачальник YASNO.

Найбільше приватних сонячних станцій розташовано в Дарницькому районі Києва - 49. Ще 35 сімей виробляють електроенергію в Голосіївському районі, і в Подільському - 28.

Установка сонячних батарей в майбутньому допоможе істотно заощадити за оплаті за світло, тим більше з урахуванням того, як підвищуються тарифи . Подати документи для оформлення договору на продаж електроенергії за "зеленим" тарифом можна по електронній пошті або на сайті YASNO.

Перша в Україні промислова сонячна електростанція побудована на даху багатоквартирного житлового будинку в Дніпровському районі столиці на проспекті Романа Шухевича, 30. Її потужність становить 330 кВт, і складається станція з 1200 сонячних панелей на площі понад 4 тисяч квадратних метров. Інвестором проекту стала українська компанія «Аврора Терм», яка інвестувала в будівництво понад $330 тис.

Житлові будинки поступово перетворюються зі споживачів електроенергії в її виробників і продавців. У всьому світі ця практика вже досить популярна, але до України тільки доходить. Підключаючи до мережі сонячні електростанції, оператори системи розподілу фактично зміцнюють енергетичну та екологічну безпеку країни.

Раніше повідомлялося, що українцям розсилають фальшиві платіжки за електроенергію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ