Today.ua

У “Нафтогазі“ розповіли, як не позбутися субсидій на оплату газу

"Нафтогаз" щомісяця передає дані для нарахування пільг або субсидій Управлінню соціального захисту населення (УСЗН), включаючи перелік споживачів і їх тарифів. Українцям розповіли, що потрібно зробити для того, щоб помилково не втратити субсидії.

"Нафтогаз" на конкретному прикладі роз'яснив споживачам інформацію за платіжними квитанціями на своєму Facebook-акаунті. Постачальник нагадав, що квитанції за газ надходять до поштових скриньок громадян після двадцятих чисел кожного місяця. Крім цього, в компанії розповіли, як можна активувати послугу доставки паперових рахунків, і оформити документи на отримання субсидії.

"Ви можете самостійно сформувати довідку для УСЗН за кілька хвилин в чат-ботах Viber або Telegram. Для цього необхідно натиснути" Послуги online ", перейти до опції" Довідка на пільги або субсидії "та ознайомитися з інформацією", - відзначили в "Нафтогазі" .

Одна з клієнток компанії розповіла, що коли вона змінила постачальника газу, в особистому кабінеті на сайті старого постачальника інформація про зміну постачальника не відобразилася. Також вона нагадала усім іншим споживачам про те, що в разі отримання субсидії потрібно звернутися до відділу субсидії і написати заяву в довільній формі із зазначенням нового особистого рахунку. В "Нафтогазі" підтвердили, що навіть якщо інформація в особистому кабінеті з'явиться не відразу, то перехід до іншого постачальника відбувається автоматично з дня підключення.

Раніше повідомлялося, як можна себе убезпечити і заплатити за газ менше, ніж вимагає постачальник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ