Today.ua

У Київраді прокоментували підвищення тарифів на проїзд в метро до 20 грн

Вартість проїзду в метро може зрости до 16-20 гривень за поїздку. Про це заявив виконавчий директор Асоціації перевізників Київської області Олексій Павленко, зазначивши, що з лютого столична влада почне розглядати питання про підвищення цін на проїзд в київському транспорті в зв'язку зі зменшенням пасажиропотоку через коронавірус. У Київраді спростували дану інформацію.

У КМДА відповіли, що вартість проїзду в громадському транспорті підвищувати поки що точно не збираються. Завідуюча сектором зі зв'язків з громадськістю Департаменту транспортної інфраструктури КМДА Ганна Голинська заявила, що дане питання в мерії ще навіть не обговорювалося. Воно порушувалося лише приватними перевізниками, так як вони через карантин виявилися на межі банкрутства.

У прес-службі київського метрополітену відповіли, що також нічого не чули з приводу підвищення тарифів на проїзд, і не знають, хто такий Павленко, який першим заговорив про подорожчання вартості проїзду в метрополітені.

Через карантин і локдауни громадський транспорт дійсно зазнає збитків, і їх потрібно буде якось покривати. Але для початку потрібно вивчити дані від транспортників, їх розрахунки та обґрунтування підвищення цін, провести слухання, після чого ухвалити рішення. На це піде мінімум два місяці, відповіли в Київській міськадміністрації.

Нагадаємо, вартість проїзду в столичних маршрутках і тролейбусах незабаром може вирости з 8 до 12 гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ