Today.ua

У Києві знову можуть закрити метро: названа умова

Київ на сьогоднішній день знаходиться в "помаранчевій" карантинній зоні. Під заборону в столиці потрапляє робота хостелів, туристичних баз, розважальних закладів та ресторанів у нічний час, робота спортзалів і фітнес-центрів, закладів культури. Транспорт і метро ходять в звичному режимі. Головний державний санітарний лікар країни Віктор Ляшко заявив, що якщо Київ потрапляє в "червону зону", то метро знову закриють, як було навесні.

"Якщо ми говоримо про червоний рівень епідемічної небезпеки, то там два пункти, які стосуються громадського транспорту. Перший - обмеження його роботи. Другий - заборона посадки на міжобласний і міжрегіональний транспорт", - зазначив Ляшко.

Санлікар припустив, що у разі погіршення епідеміологічної обстановки, доведеться також скасувати приміські маршрути з Києва.

Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов зазначив, що в Україні повний локдаун, який передбачає жорсткі обмеження на роботу транспорту і закриття барів, кінотеатрів, готелів, спортзалів і ТЦ, можуть ввести у разі колапсу в медсистемі. За його словами, локдаун в нашій країні можливий, якщо щоденний рівень захворюваності COVID-19 досягне 20 000 чоловік на добу, а заповнюваність койко-місць в Україні, включаючи мобільні госпіталі, складе 100%.

Раніше повідомлялося, що 2 листопада в Україні оновилося карантинне зонування, і тільки два населених пункти потрапили в "зелену" зону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ