Today.ua

У Києві заборонили продаж продуктів, що користуються найбільшим попитом: в КМДА роз'яснили ситуацію

В усіх районах Києва проходитимуть традиційні сезонні продовольчі ярмарки. На них можна буде придбати до столу недорогі товари вітчизняних аграріїв. Однак продаж продуктів буде обмеженим: цілу низку товарів, які зазвичай користуються найбільшим попитом у населення, заборонили.

Про те, які заборони запровадили на продаж продуктів, і чому так сталося, повідомили у столичному Департаменті промисловості та розвитку підприємництва.

Отож, як стверджують у КМДА, заборона на продаж низки продуктів продиктована виключно турботою про здоров'я киян. Зараз настає найспекотніша пора року. А на столичних ярмарках зазвичай продукти продаються без холодильного устаткування, просто неба. Через у КМДА прийняли рішення заборонити продаж продуктів, що швидко псуються.

Таким чином ні м'яса, ні м'ясних продуктів, ні молочки на ярмарках не буде, їх заборонено там продавати.

А загалом список заборонених до продажу продуктів виглядає так:

Звісно, що всі ці види продуктів, як і раніше, кияни зможуть придбати в супермаркетах та на спеціалізованих ринках, де є холодильне устаткування, і де ризик придбати зіпсований та небезпечний для здоров'я товар зведений до мінімуму.

Нагадаємо, в Україні нарешті сезонність почала брати гору на ринку навіть в умовах військової економіки. Нарешті подешевшало вершкове масло, а разом із ним почали знижуватись ціни і на решту видів молочки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ