Today.ua

У Києві з'явиться новий вид громадського транспорту: чим замінять старі маршрутки

Громадський транспорт у столиці потребує оновлення. Київрада вирішила закупити 20 нових електробусів, які зменшать викиди парникових газів і поліпшать екологічну ситуацію в столиці. Про це 2 лютого повідомила депутат Євгенія Кулеба.

За її словами, електробуси краще запустити на лівому березі Києва, так як там їздить менше тролейбусів, ніж на протилежному березі столиці. Постійна комісія Київради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку вже дала згоду на покупку автобусів з електродвигунами. Поставка нового екологічного транспорту відбудеться за кошти "зелених" інвестицій.

Києву доведеться ще виграти тендер в конкурсі і отримати електробуси, на що столиця дуже розраховує.

Відомо, що 2 лютого на маршрут вийшли 15 нових тролейбусів марки «Богдан», які були придбані за бюджетні гроші. Тролейбуси завдовжки 18,75 метрів розраховані на 170 пасажирів. Всі тролейбуси оснащені кондиціонерами, відеокамерами для фіксації дорожньої ситуації і ситуації в салоні, GPS-трекерами, системою електронного квитка, підрахунку і обліку пасажирів. Також новий транспорт в столиці обладнаний світло-звуковими маршрутними та інформаційними покажчиками. Це буде гідна заміна старим маршруткам, які знаходяться в аварійному стані.

Раніше повідомлялося, що мер Києва Віталій Кличко назвав терміни завершення будівництва Подільсько-Воскресенського моста ан Троєщину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ