Today.ua

У Києві подорожчає проїзд в маршрутках

Вартість проїзду в столичних маршрутках №442 і 442-д виросте вже з 12 грудня. Про це повідомляється в оголошеннях, розвішаних в салонах автобусів. Пасажирам, які зараз платять за проїзд 7 гривень, через кілька днів доведеться платити вже 8 гривень.

Директор компанії перевізника повідомив, що тарифи не підвищували, а просто стабілізували, так як вартість проїзду в київському транспорті вже давно становить 8 гривень, як в тролейбусах, так і в маршрутках і метро. У зв'язку зі зменшенням пасажиропотоку в період карантину підняття цін на проїзд стало неминучим.

"Ми тривалий час возили пасажирів за старою ціною - 7 гривень, навіть коли вартість проїзду в громадському транспорті столиці була піднята до 8 гривень. Зараз ситуація погіршилася, пасажиропотік різко зменшився. Ми змушені піти на такий крок", - сказав перевізник.

Через жорсткий карантин цієї весни маршрутки в Києві не працювали три місяці і перевізники зазнали серйозних фінансових втрат. У разі введення локдауна в січні маршрутники знову опиняться в скрутному становищі.

Міністр інфраструктури Владислав Криклій не виключає введення обмежень в роботі транспорту, зокрема за кількістю пасажирів у салоні. Це означає, що доходи перевізників зменшаться. Може статися так, що проїзд в транспорті їм доведеться підвищувати ще більше, щоб покривати всі свої витрати.

Нагадаємо, Владислав Криклій також розповів, чи буде обмежено рух залізничного транспорту під час локдауна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ