Today.ua

У Києві подорожчає проїзд у маршрутках: підприємці назвали ціну

У Києві, відразу після жорсткого карантину, очікують подорожчання проїзду в маршрутках. Питання про це вже вирішене, розповів на брифінгу директор компанії "Трансгруп" Володимир Назаренко.

За словами Назаренка, питання щодо підвищення вартості проїзду в маршрутках піднімалося вже давно, і рішення про це вже прийнято. Однак влада і самі перевізники не хотіли засмучувати жителів столиці перед самим новим роком. Тому вирішено було перенести цю "радісну звістку" на більш пізній час. Зокрема - повідомити про це і, відповідно, підвищити ціну після закінчення жорсткого карантину, що  як відомо, запланований з 8 по 24 січня.

Назаренко пояснив, що до жорсткого карантину ніхто вартості проїзду в маршрутках піднімати не буде, бо всі розуміють, що в людей і так немає грошей. Тому підвищення цін викликало би гостро негативну реакцію. Через це підвищувати ціни на проїзд будуть вже після жорсткого карантину.

Конкретного числа Назаренко не назвав, сказав лише, що це буде в першому кварталі наступного року. При цьому деякі перевізники можуть просто "не дожити" до підвищення цін через те, що вони і так вже на мілині.

"А хто вийде і виживе після локдауна, це вже будемо бачити, хто зможе виїхати, хто не зможе, і далі буде вирішуватися, яка буде ціна", - заявив представник перевізників.

Перевізник також назвав ймовірну мінімальну вартість проїзду.

"Вартість може зрости щонайменше до 12 гривень", - повідомив Володимир Назаренко.

Тобто замість нинішніх 8 гривень вартість проїзду в маршрутках може додати відразу 4 гривні, а може і більше.

Нагадаємо, нещодавно вартість проїзду в маршрутках, які курсують в Києві за маршрутами №442 і 442-д, підняли до 8 гривень. До цього в них ціна за проїзд становила 7 гривень, хоча на всіх інших маршрутах столиці вже дешевше, ніж за 8 гривень, не возять.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ