Today.ua

У Києві почали масово звільнятися водії маршруток: перевізникам загрожує банкрутство

У Києві водії маршруток масово звільняються через скандали з пасажирами, які хочуть проїхати без спеціальних перепусток. Люди накидаються на водіїв з кулаками, аби їх пропустили в салон, не думаючи про те, які це наслідки може мати для самих перевізників.

Глава Асоціації перевізників Києва та Київської області Ігор Мойсеєнко заявив про те, що столичним перевізникам загрожує банкрутство, оскільки через малу кількість пасажирів в локдаун, їм доводиться працювати в збиток собі.

За словами Мойсеєнко, на водіїв чиниться серйозний моральний тиск, і вони просто не витримують працювати в таких умовах, і звільняються. Якщо раніше постачальники палива і запчастин давали водіям відстрочку, то тепер вони заявили, що будуть працювати з ними тільки по передоплаті.

"Раніше у нас була розстрочка на паливо до 10 днів, і ми могли якось перекривати, то зараз, мало того, що ми щодня вкладаємо свої кошти і отримуємо збитки, так нам ще поставлено таку умову, що для нас дуже критично. Також банки повністю перестали нас кредитувати, тому що вони розуміють, що багато підприємств прийдуть до банкрутства ", - заявив Ігор Мойсеєнко.

Навіть підвищення цін на проїзд в деяких столичних маршрутках з 8 до 10 грн ситуацію не рятує. Водії маршруток кажуть про те, що проїзд повинен коштує 30 гривень, щоб покрити їхні витрати.

Нагадаємо, що в Києві з 5 квітня посилили карантин, і проїзд в громадському транспорті до 16 квітня доступний тільки за спецперепустками. Отримати їх можуть співробітники підприємств критичної інфраструктури. Це в першу чергу медики, рятувальники, працівники соціальної сфери, транспорту, торгівлі, комунальники і військові.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ