Today.ua

Тарифи на електроенергію зростуть, але на місяць пізніше

Тарифи на електроенергію для населення до 1 травня підвищуватися не будуть. Фіксована ціна в розмірі 1,68 грн/кВт-година діятиме протягом усього квітня, підтвердили у Кабміні.

При наявності двозонним лічильників споживачі українці можуть економити і оплачувати неповну вартість тарифу в період з 23:00 до 07:00. При наявності тризонних лічильників - знижка діє в період з 8:00 до 11:00 і з 20:00 до 22:00.

Нагадаємо, що 28 грудня 2020 року Кабмін прийняв рішення скасувати пільговий тариф на електроенергію в розмірі 90 копійок за 1 кВт-год, який діяв для населення за перші спожиті 100 кВт-год на місяць. З нового року українці стали платити 1,68 грн за кожні 100 кВт-година - і такий тариф буде надалі діяти до травня.

За словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, поки не буде підвищено ціну, по якій "Енергоатом" продає електроенергію "Гарантованому покупцеві" ( "ГарПок") в рамках ПСО. Уряд створив всі умови, щоб підприємство мало можливість отримувати необхідні кошти для ремонтів, модернізації та безпечного функціонування своїх атомних електростанцій. "Енергоатом" в свою чергу пропонував підвищити ціну закупівлі в нього електроенергії для населення до 35 коп/кВт, але без підвищення тарифів для побутових споживачів.

Якщо тарифи на електроенергію і підвищаться, то вже влітку, і тільки для тих, хто використовує понад 500 кВт*год електроенергії, прогнозують в уряді. Йдеться про вартість електрики більше 2,5 грн за кВт·год. Принаймні, потрібно дочекатися травня, коли тарифи знову будуть переглядати.

Раніше повідомлялося, як прем'єр-міністр Денис Шмигаль прокоментував підвищення тарифів на електроенергію для українців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ