Today.ua

За скільки часу можна в Києві накопичити на малогабаритну однокімнатну квартиру: названі ціни

Незважаючи на легенди, які складають про вартість київського житла, і які не безпідставні, житло в столиці можуть купити не тільки бізнесмени, політики і провідні IT-шники. Малогабаритна однокімнатна квартира цілком доступна за ціною і людям більш скромного достатку, і на неї не доведеться збирати гроші півжиття.

Так, на столичному ринку нерухомості можна зустріти пропозиції і за ціною дешевше 300 тисяч гривень. За такі гроші пропонують малогабаритні однокімнатні квартири. Площа таких смарт-квартир зазвичай не перевищує 30 квадратних метрів, і розташовані вони, звичайно, ближче до околиць міста. Адже в центрі столиці навіть таке скромне житло йде за набагато більшу ціну.

Однак фахівці ринку нерухомості радять покупцям, перш ніж викладати гроші за таке дешеве житло, уважно вивчити, чи всі документи є на таку однокімнатну квартиру. Цілком ймовірно, що забудовник заморозив будівництво, і квартира просто ще не здана. А буває, що під таку квартирку господарі переробили нежитлове приміщення. Виглядає вона затишно. А ось квартирного статусу не має і навряд чи коли-небудь його отримає. Загалом, у малогабаритної однокімнатної квартири, яку господарі готові продати дешевше 300 тисяч гривень, можуть бути серйозні проблеми з документами.

Реальні ціни за малогабаритні однокімнатні квартири на околиці Києва стартують від 450 тисяч гривень. Але навіть і за такої ціни, якщо, наприклад, в сім'ї з двох осіб обоє отримують середню (за київськими мірками) зарплату, то вони цілком можуть за два роки накопичити собі на таке житло.

До того ж, як кажуть експерти, в Києві є фірми-забудовники, які готові йти назустріч покупцеві із невисоким достатком. Вони згодні на стартовий внесок в розмірі 20-50% вартості квартири і потім на щомісячні внески упродовж періоду будівництва житла.

Нагадаємо, в столиці зростає попит і на оренду малогабаритних однокімнатних квартир. Багатьом квартиронаймачам оренда більшого житла стала не по кишені. Тому вони воліють знімати маленьке житло. Оренда такої квартири може коштувати не більше 3500 гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ