Today.ua

В Києві хочуть позбутися маршруток: в Раді підготували закон, який покінчить із цим видом транспорту

В Кєві, як і в усій Україні, незабаром можуть зникнути маршрутки, без яких сьогодні важко уявити пасажирські перевезення у будь-якому місті нашої країни. У парламенті зареєстрований законопроект №4383, який передбачає нову модель організації громадського транспорту. Вона має бути максимально комфортною для всіх груп населення.

У законопроекті йдеться, що пасажирські перевезення повинні здійснюватися транспортом, в якому будуть створені умови для перевезення не лише здорових людей, а й людей з особливими потребами. Зокрема інвалідів-візочників, людей із порушенням опорно-рухового апарату, а також людей, що мають проблеми із зором та слухом.

Коментуючи цей законопроект, міністр транспорту і зв'язку України Владислав Криклій написав у своєму Facebook, що в Україні, нарешті, завершиться епоха "пекельних" маршруток. Серед обов'язкових вимог до нового транспорту, який дозволять використовувати в пасажирських перевезеннях, перелічені такі:

Організацією перевезень займатиметься спеціально уповноважений орган місцевого самоврядування, який буде стежити за дотриманням усіх необхідних умов комфортності, а також за дотриманням законності в системі перевезень.

Закупівлю послуг перевізників здійснюватимуть через систему ProZorro, що дозволити забезпечити здорову конкуренцію та уникнути корупційної складової.

Нагадаємо, на час жорсткого карантину, який введений в Україні, роботу громадського транспорту, включаючи маршрутки, забороняти не стали.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ