Today.ua

У Києві несподівано знизилися ціни на житло: подробиці

У Києві цьогоріч ціни на житло змінилися не так, як вони зазвичай змінюються у цю пору року. Зазвичай в березні, із настанням весни, ринок нерухомості пожвавлюється, і ціни на житло зростають. Однак у цьому році столичний ринок житла продемонстрував зворотну тенденцію.

Ціни на житло у Києві

Ціни на житло в столиці у березні виявилися практично на тому ж рівні, що і в лютому. Середня вартість квадратного метра по Києву склала в березні 41 230 гривень за квадратний метр. Однак при цьому в різних сегментах ринку спостерігалися різні процеси.

Зокрема, елітне житло в Києві подорожчало на 1,1% у порівнянні з лютим. Таким чином, середня ціна квадратного метра елітної житлоплощі становила 82 633 гривні.

Зате в економ-класі і бізнес-класі ціни на житло впали. Причому, в економ-класі це падіння склало 2,2%. У березні середня вартість одного квадратного метра там становила 26 325 гривень. У бізнес-класі, правда, падіння цін на житло склало лише 1,4%. Там вартість квадратного метра становить 44 471 гривню. Однак таке падіння цін не характерне для березня і цьогоріч спостерігається вперше.

Ціни на житло в околицях Києва

У передмісті Києва, на відміну від самого міста, ціни на житло рухалися в звичайному руслі. Так, загалом житло подорожчало там на 1,3%. Причому, в еліт-класі вартість житла в березні не зросла, а залишилася лютневою.

А ось в економ-сегменті ціни на житло в березні підскочили аж на 3,4%. Тепер там середня вартість квадратного метра становить 17 402 гривні. А вартість бізнес-класу подорожчала на 0,2% і тепер становить 23 622 гривні.

Загалом же, ціни на житло в передмісті Києва досягли в середньому у березні 20 061 гривні за квадратний метр.

Нагадаємо, незабаром українцям прийде пора платити податок на житло. При цьому за квартири малої площі платити не потрібно. Податком обкладаються лише "зайві" квадратні метри.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ