Today.ua

Тарифи на розподіл газу обіцяють знизити вже сьогодні: які компанії переглянуть ціни

Тарифи на розподіл газу вже сьогодні, 19 січня, можуть стати нижчими. НКРЕКП планує затвердити новий список зі зниженими тарифами, в якому ціни на розподіл газу будуть переглянуті для 14 компаній, що займаються доставкою газу в оселі українців.

Зокрема, будуть переглянуті тарифи на розподіл газу для компаній "Лубнигаз", "Гадячгаз", "Закарпатгаз", а також ще 11 компаній, у яких спочатку були високі тарифи.

До речі, масові збурення місцевих жителів, які вже отримали назву тарифного майдану, почалися саме саме з Лубен, де містяни повстали проти найвищого в Україні тарифу на розподіл газу. За ними підтяглися жителі інших великих і малих міст, і тарифний майдан став набирати розмаху. Власне ці народні протести і змусили владу терміново шукати компромісні рішення по тарифах на газ. Величину тарифу будуть знижувати нерівномірно. Основна умова: вона не повинна перевищувати 1,79 гривні за кубометр. А вже кому і на скільки зрізати, буде видно.

Таким чином, ТОВ "Газовик" тариф на розподіл газу знизять майже на 30%, АТ "Лубнигаз" - на 27%, а, наприклад ", ПАТ" Гадячгаз "- лише на 3,5%.

Нагадаємо, в перспективі формування тарифів на розподіл газу планують врегулювати законодавчо. Адже вони, якраз, на відміну від тарифів на поставку газу (тарифів на газ) не залежить від цін на європейському хабі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ