Today.ua

Тарифи на газ: кому блакитне паливо обійдеться найдешевше

Незважаючи на те, що уряд скасував на майбутні два місяці ринкові тарифи на газ і повернулося до регульованого тарифу, не у всіх постачальних компаній вартість блакитного палива однакова.

Є ті, в кого вона нижча за суму в 6,99 гривні, яка визначена Кабміном як гранична. Таких постачальників виявилося сім.

Найнижчий тариф на газ обіцяє на лютий компанія Megawatt. Вона опустила ціну навіть нижче, ніж "Нафтогаз України". У "Нафтогаза" тариф складе 6,86 гривні, а Megawatt обіцяє віддавати своїм споживачам цей енергоресурс по 6,79 гривні за кубометр. Ціни, нижче граничного тарифу на газ, пропонують також: "Агросинтез Трейдинг" (6,88), Енергетичні ресурси України (6,90), "Газ АП" (6,94), Волиньелектро Збут (6,97) та ETG.UA ( 6,98).

Нагадаємо, після 31 березня українцям знову повернуть ринкові ціни на газ, хоча уряд хотів встановити регульований тариф на газ до кінця 2021 року. Однак ця ідея викликала різке неприйняття МВФ, від якого Україна все ж сподівається отримати черговий транш.

Крім того, МВФ заборонив знижувати українцям січневі тарифи на газ "заднім числом". Тому вже в лютому ми отримаємо платіжки із велетенськими сумами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ