Today.ua

СБУ викрила комунальників Києва на масштабній корупційній схемі: рахунок йде на мільйони

Комунальники Києва стали фігурантами розслідування СБУ, пов'язаного з великою корупційною схемою. Спритне керівництво комунального підприємства "Київбудреконструкція" уклало фейкову угоду з керівництвом приватної фірми. Ця корупційна схема обійшлася бюджету столиці майже в 5 мільйонів гривень.

Подробицями афери поділилася прес-служба СБУ. Один із комунальників (очевидно йдеться про когось з адміністрації "Київбудреконструкції", - авт.) Уклав договір із приватною фірмою. Згідно з угодою, приватний підрядник повинен був провести комплекс протизсувних робіт у Печерському районі Києва.

Гроші за роботу справно пішли з муніципального рахунку на рахунок фірми-підрядника. Суму заплатили чималу навіть за столичними масштабами - понад 4,8 мільйона гривень. Однак ніхто й не думав там боротися ні з якими зсувами.

"Зате актами виконаних робіт зафіксовано повне виконання угоди. Гроші були привласнені організаторами угоди", - йдеться в інформації СБУ.

За місцем проживання і роботи учасників корупційної схеми були проведені обшуки. Вилучено документи, які поповнили матеріали кримінальної справи.

Слідство класифікує такі діяння за статтею 191 (ч.5) КК України (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах). Закон передбачає за такі маніпуляції з бюджетними грошима жорстке покарання. Організатори корупційної схеми можуть "сісти" на строк від 7 до 12 років із конфіскацією майна.

Нагадаємо, опальний нардеп Гео Лерос поділився інформацією, скільки його колишні товариші по фракції отримують грошей в конвертах. Він стверджує, що рядовий депутат отримує за "правильне" голосування в парламенті 15 тисяч доларів. У керівництва фракції суми, звичайно, вищі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ