Сальмонела в Києві: людей госпіталізують із гострою кишковою інфекцією

У Києві госпіталізовано групу людей з гострою кишковою інфекцією. Симптоми в усіх приблизно однакові. Усі вони звернулися до медзакладів Дарницького району. При цьому в одного із госпіталізованих лабораторний аналіз показав у кишечнику бактерію сальмонели.

Сальмонела в Києві: людей госпіталізують із гострою кишковою інфекцією - today.ua

Про це розповіли ТСН із посиланням на інформацію, отриману від Київського міського центру контролю та профілактики хвороб.

У повідомленні йдеться, що загалом за медичною допомогою звернулося 18 мешканців столичного регіону: 15 дорослих і 3 дітей. Усі вони – або кияни, або мешканці передмістя столиці.

"Сімнадцять із них госпіталізовані з попередніми діагнозами гостра кишкова інфекція та гострий гастроентероколіт. У однієї людини лабораторно виділено Salmonella enteritidis", - повідомляє центр.

Ця бактерія викликає кишкові розлади різної важкості. Особливо небезпечні вони у ранньому дитячому віці. Захворілі пов'язують причину свого нездужання із вживанням шаурми, яку вони придбали в одному з павільйонів у Дарницькому районі. Сальмонела в Києві: людей госпіталізують із гострою кишковою інфекцією Епідеміологи Київського міського центру контролю та профілактики хвороб почали розслідування, пов'язане з цим випадком масового отруєння та виявлення сальмонели. Фахівцями вжито невідкладних санітарних протиепідемічних заходів, які повинні зупинити поширення небезпечної інфекції. Ними також складено списки контактних осіб, які можуть стати потенційними носіями сальмонели.

У повідомленні також зазначають, що гострі кишкові інфекції (ГКІ) – це загальна назва понад трьох десятків захворювань, що викликаються бактеріями та вірусами. Їхнім загальним симптомом є гостра діарея. Найбільшого поширення ці захворювання набувають у спекотну літню пору, коли температура навколишнього середовища сприяє їхньому виживанню та розмноженню. Зазвичай вони потрапляють в організм людини із зараженою водою або їжею.

"Будь ласка, не нехтуйте правилами особистої гігієни, стежте за якістю їжі та напоїв, які вживаєте, особливо в літній період, коли температура повітря підвищується, що загрожує безпекою зберігання харчових продуктів", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, бактерію сальмонели нерідко знаходять у м'ясі, що надходить з-за кордону. Так, наприкінці минулого року небезпечного збудника було виявлено в партії курятини, завезеної з Польщі.

ДЖЕРЕЛОnovosti-n.org