Today.ua

Прожитковий мінімум в Україні будуть розраховувати по-новому: Шмигаль розповів, як зміняться виплати

Прожитковий мінімум будуть розраховувати по-новому, і до нього будуть "прив'язані" лише основні соціальні гарантії. При цьому податки і штрафи хочуть вивести із зони впливу цього базового соціального стандарту. Такими планами поділився у своєму Facebook прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Мінсоцполітіки, пише прем'єр, уже підготувало пакет законопроектів, які змінять систему розрахунку прожиткового мінімуму і здійснять революцію в оподаткуванні. Зокрема, уряд пропонує застосовувати прожитковий мінімум лише для розрахунку соціальних гарантій, які є для громадян основними джерелами доходу. Зокрема, йдеться про мінімальну зарплату, мінімальної пенсії за віком, державну соцдопомогу малозабезпеченим сім'ям.

При цьому податки, штрафи і різні внески хочуть "відв'язати" від прожиткового мінімуму, щоб вони від нього не залежали. Разом із тим, уряд має намір впровадити нормативи, за якими будуть розраховувати соціальні виплати і збори.

"Так звані базові величини для: соціальних виплат на дітей, соціальних виплат населенню, грошових платежів та стягнень, адміністративних зборів", - пояснив прем'єр.

Нагадаємо, люди, що залишилися без роботи, можуть якийсь час отримувати допомогу по безробіттю. Його величина залежить від страхового стажу, а також від середньої зарплати, яку отримував безробітний перед звільненням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ