Today.ua

Київ увійшов до ТОП-10 міст із найбільшими заторами в світі

Київ увійшов до десятки міст світу з найбільшими транспортними заторами. За підсумками 2020 року, опублікованими аналітичною компанією TomTom, він розташувався на сьомій позиції.

Компанія TomTom - визнаний експерт у питаннях, що стосуються інтенсивності дорожнього руху в містах. Рейтинг Traffic Index, який вона публікує вже дев'ять років поспіль, компанія складає на основі даних, зібраних в 416 містах із 57 країн світу. Тому її висновки можна вважати об'єктивними.

У минулому році майже 3-мільйонний Київ розташовувався на 12-й ступені цього рейтингу, в 2018 році - на 13-й, 2017-го - на 14-й. Тобто, з року в рік українська столиця піднімається в цьому списку вгору.

Крім Києва, який в цьому році вперше піднявся в першу десятку, у верхній частині списку міст з найбільшими заторами, розташувалися ще три українські мегаполіси: Одеса - на 11-у місці, Харків - на 13-у і Дніпро - на 22-у.

Причому Києву вдалося "прослизнути" в ТОП-10 по заторах, незважаючи на те, що за рік інтенсивність руху скоротилася на 4%. Мабуть, в інших містах вона, у зв'язку з локдаунами, скоротилася ще більше, або там транспортні розв'язки організовані більш грамотно. Чи просто їхні жителі в булочну на таксі не їздять.

У середньому кожен київський автомобіліст за рік провів у заторах понад вісім з половиною діб.

Ну, а перший рядок рейтингу дістався 12-мільйонній Москві. Слідом за Білокам'яною йдуть 18-мільйонний Мумбаї (Індія) і 7-мільйонна столиця Колумбії Богота. Крім Москви, у першу десятку увійшов ще півторамільйонний Новосибірськ (9 місце) і впритул наблизився до десятки 5-мільйонний Санкт-Петербург (12 місце).

Нагадаємо, в Україні хочуть заборонити водіям громадського транспорту слухати музику в дорозі. Нібито це є "акустичним насильством" над пасажирами. Таким чином, простоюючи майже 9 діб в заторах, водій буде змушений слухати лише обурене сопіння пасажирів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ