Today.ua

Вартість квартир у Києві: в столиці росте попит на дороге житло у новобудовах

Ріелтори поки не фікусують високого попиту на квартири в Києві. Однак інша тенденція на ринку житла намітилася: інтерес до дорогого житла в новобудовах вже набагато перевищує попит на бюджетні квартири. Про це розповіла гендиректор агентства нерухомості "Благовіст" Олена Біберова.

За словами керівниці, попит на квартири - превалює. Будинок просять підібрати лише 10 відсотків покупців. Решта покупців шукають саме квартиру в Києві. Загалом, за березень у столиці було здійснено угод купівлі-продажу житла на 32,087 мільйона доларів. Причому найдорожча з усіх куплених квартир виявилася за ціною в один мільйон доларів.

"Попит на покупку об'єктів нежитлового фонду поки не дуже активний ... Спостерігається поступове зростання цін в межах 5%", - говорить Олена Біберова.

На частку недорогих квартир вартістю до 50 тисяч доларів припало лише 15% угод. У цьому сегменті найактивніше купували 1-2-кімнатні квартири у Дніпровському, Голосіївському і Дарницькому районах.

Найдешевшою покупкою місяця виявилась однокімнатна квартира на 22 квадратних метри у Солом'янському районі, на вулиці Шепелєва. Її продали за 23 тисячі доларів.

А ось однокімнатне житло площею в 37 квадратних метрів, що знаходиться в Голосіївському районі на вулиці Максимовича, господарям вдалося продати за 50 тисяч.

В середньому ціновому сегменті, де вартість квартир в Києві складає від 50 до 100 тисяч доларів, було укладено 42% всіх договорів. Тут переважали покупки 2-3-кімнатних квартир у Солом'янському і Дарницькому районах. Причому в Голосіївському районі на проспекті Науки господарям вдалося виручити 52 тисячі доларів навіть за однокімнатну квартиру площею в 25 квадратних метрів. При цьому трикімнатна квартира площею в 72 квадратних метра на вулиці Антоновича коштувала 100 тисяч.

Майже 40% угод (39%) укладено в ціновому діапазоні від 100 до 250 тисяч доларів. Стільки просили в основному за квартири в новобудовах, розташованих у Голосіївському і Печерському районах. У цьому сегменті за однокімнатне житло площею в 52 квадратні метри на вулиці Героїв Сталінграда в Оболонському районі взяли 101 тисячу доларів.

За 175 тисяч доларів продали 2-кімнатну 55-метрову квартиру в Києві на вулиці Коновальця у Печерському районі. На Інститутській в цьому ж районі трикімнатне житло на 83 квадратні метри продали за 237 тисяч.

Найменше угод припадає на цінову категорію понад 250 тисяч. Тут здійснено лише 5% від березневих угод. Найдорожчою покупкою місяця стала квартира площею в 203 квадратні метри на Інститутській. За неї віддали 1 мільйон доларів.

Нагадаємо, в березні знизилися ціни на квартири в Києві економ і бізнес-класу. А ось в передмістях столиці, навпаки, ціни на недорогі квартири зросли.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ