Today.ua

Дистанційне навчання в школах Києва можуть повернути: названо умову

Від сьогоднішнього дня, 25 січня, в школах Києва поновилися заняття. До цього часу, поки країна перебувала на жорсткому карантині, діти навчалися дистанційно. Однак перехід до стаціонарного навчання в школах не означає, що школярів не можуть повернути на "дистанційку".

У Київській міській адміністрації розповіли, за якої умови дітей можуть знову відправити на дистанційне навчання. Це може статися в разі погіршення епідеміологічної ситуації.

Втім, і в цьому випадку тотального повернення до "дистанційки" не передбачають. Кажуть, що будуть вибірково відправляти на домашнє навчання окремі класи або навіть школи.

"У разі погіршення епідситуації столичні навчальні заклади перейдуть до змішаної системи навчання. Тобто на дистанційне навчання відправляти не всіх школярів, а при необхідності окремі класи або закривати на карантин окремі школи", - йдеться в повідомленні КМДА.

При цьому в адміністрації також нагадують, що київські школярі мають право на безкоштовний проїзд у міському громадському транспорті.

Нагадаємо, до стаціонарного навчання сьогодні повернулися школярі і в інших містах України. При цьому карантинні вимоги в навчальних закладах зберігаються. Раніше в Міносвіти вважали за доцільне повернути в школи тільки учнів молодших класів, а інших перевести на змішану форму навчання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ