Today.ua

Українцям додадуть по 800 гривень до пенсії: хто отримає надбавку

У березні цього року майже всім українським пенсіонерам буде проіндексована пенсія. А в липні обіцяють відчутне збільшення найстаршим українцям. Деяким підвищать щомісячні виплати на 800 гривень. Про те, як буде рости пенсія у 2021 році, розповіла в ефірі телеканалу "Україна 24" заступник голови парламентської фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук.

Вже в березні, каже народна обраниця, пенсію піднімуть майже всім. Понад 10 мільйонів українських пенсіонерів отримають її з урахуванням проіндексованої середньої зарплати по країні. Однак це - не єдине заплановане підвищення пенсійних виплат.

Влада також подбала про підвищення пенсії для літніх українців, яким 75 і більше років. На жаль, їхні пенсії часто відстають навіть від тих небагатьох виплат, які отримують молодші підопічні Пенсійного фонду. У багатьох літніх українців пенсії не дотягують і до 2200 гривень.

Тим часом, ці люди, на відміну від молодших пенсіонерів, вже геть не можуть працювати і змушені розраховувати лише на ті виплати, які вони отримують. Тому, крім індексації, був введений ще формат доплат до пенсії, який передбачений саме для літніх людей.

"Кожен пенсіонер старше 80 років з минулого року отримує плюс 500 грн. З 1 липня цього року отримуватимуть ті, кому 75-80 років - плюс 400 грн до пенсії", - говорить Євгенія Кравчук.

Крім того, депутати проголосували за дуже важливий законопроект, який вже став законом: самотнім людям старше 80 років, тепер покладається щомісячна доплата до пенсії в розмірі 800 гривень.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Денис Шмигаль пропонує закріпити законом щорічну індексацію пенсій до 1 березня. Він сподівається, що такий закон незабаром буде прийнятий і почне працювати вже з наступного року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ