Today.ua

У столиці встановлять нові лічильники на воду, які дозволять киянам платити менше

Сучасні лічильники на воду встановили вже майже в 300 новобудовах міста Київ. У майбутньому в столиці хочуть обладнати ними інші будинки з централізованим водопостачанням. Це дозволить киянам не переплачувати за воду і не думати про передачу показань, оскільки цей процес буде відбуватися автоматично.

Київський водоканал планує встановити в квартирах сучасні дистанційні лічильники. Показання спожитої води будуть надходити автоматично, навіть якщо в квартирі ніхто не живе. Це дозволить киянам не переплачувати за невраховану воду, оскільки автоматизована система контролю обліку води дозволить знизити кількість споживаної води.

Стало відомо, що в будинках, де стоять старі лічильники, витрати становлять приблизно 40%, які розподіляють потім на всіх жителів. А з новою системою він складе не більше 2%.

Автоматизована система передачі показання лічильника виключає людський фактор - помилки в цифрах, які можуть здійснити власник або оператор. Також під час несанкціонованого втручання в пристрій, про це відразу будуть сповіщені комунальники.

У планах київського водоканалу встановити лічильники ще в 11 808 будинках з централізованим водопостачанням.

Нагадаємо, в столиці активно запускають сонячні електростанції - кияни заробили 10 мільйонів гривень за рік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ