Today.ua

У Києві виросли зарплати: скільки заробляють в середньому працівники підприємств

У Головному управлінні статистки Києва заявляють, що в середньому по столиці рівень заробітної плати у штатних працівників підприємств і організацій значно виріс.

За період з січня по грудень 2020 року оплата праці в столиці збільшилася на 15,6 відсотка. Таким чином, на грудень 2020 року працівники київських підприємств в середньому заробляли 21 тис 812 гривень, що більш ніж на 15 відсотків більше аналогічного періоду в 2019-му році.

Однак, в Головному управлінні статистики Києва відзначають, що в грудні щорічно збільшується рівень доходів громадян, оскільки в останній місяць року зазвичай виплачують річні премії, винагороди за вислугу років і якісну роботу.

«Істотне підвищення заробітної плати в грудні - характерне явище для цього місяця за останні роки. Пов'язано це з одноразовими виплатами, які здійснюються, як правило, в кінці року: винагороди за підсумками роботи за рік, за вислугу років, компенсаційні виплати за невикористану щорічну відпустку, премії тощо», - йдеться в повідомленні.

Найвищі зарплати у столичних працівників сфер телекомунікацій, інформаційних технологій, співробітників компаній, що спеціалізуються на поставках газу і електроенергії, фірм, що займаються установкою і обслуговуванням кондиціонерів.

Крім того, зросли доходи осіб, які працюють на виробництві фармацевтичних продуктів і фармацевтичних препаратів, держчиновників і трудівників оборонних підприємств.

Дізнайтеся також, яке місце в світовому рейтингу займає середня заробітна плата в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ