Today.ua

У Києві прогнозують значне підвищення цін на квартири

Вартість житла в Києві виросте більш ніж на 20 відсотків. Причини подорожчання квартир криються не тільки в підвищенні цін на будматеріали.

Голова промислово-будівельної групи «Ковальська» Сергій Пилипенко повідомив, що в українській столиці вже в поточному році середня вартість квартир на первинному ринку виросте на 15-20 відсотків. На думку експерта, до кінця 2021 року в середньому ціни досягнуть 3 тисяч доларів США за один квадратний метр житла. Тенденція до підвищення цін продовжиться, і вже до кінця 2023 року один квадратний метр житла в Києві подорожчає до 2 тисяч доларів.

Основною причиною того, що квартири в новобудовах Києва будуть дорожчати, Сергій Пилипенко називає зростаючий дефіцит відповідних для для будівництва земельних ділянок на території міста.

"Тренд зберігається, і в цьому році ми очікуємо зростання цін на житло не нижче, ніж у минулому році - на 15-20%. Це мінімальний рівень підвищення", - вважає генеральний директор "Ковальська".

Крім того, попит на квартири в Києві стійкий і активний, що теж сприяє зростанню вартості нового житла.

"На тлі підвищення цін на будматеріали, інфляційних процесів, зниження процентних ставок, доступної іпотеки та інших факторів ми очікуємо зростання цін", - пояснив Пилипенко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні стрімко зростають ціни на житло на вторинному ринку. У багатьох містах попит давно перевищує пропозицію ...

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ