Today.ua

Кличко заявив про продовження опалювального сезону в Києві

Мер Києва Віталій Кличко повідомив, що в місті може бути продовжений опалювальний сезон. Поки остаточне рішення не прийнято, воно буде залежати від декількох факторів.

Як відомо, в Україні опалювальний сезон офіційно триває з 15 жовтня по 15 квітня. Однак, за словами київського градоначальника, опалювальний сезон 2021 столиці не обов'язково буде завершено в зазначені терміни. Головний фактор для включення або відключення опалення в будинках жителів міста - це погодні умови. Про це Віталій Кличко розповів під час брифінгу.

Таким чином, якщо збережеться холодна погода, середньодобова температура повітря буде нижче 8 градусів, то тепломережа продовжить працювати. Опалювальний сезон в Україні все частіше починається і завершується не за графіком, опалювати будинки українців восени починають, коли середньодобова температура повітря тримається більше 3 діб на рівні нижче +8 градусів. відключення подачі тепла відбувається навесні, коли протягом трьох днів зберігається температура повітря вище +8 градусів.

«Завершити опалювальний сезон місто планує згідно з графіком, але, якщо погода буде, як зараз, примхливою і холодною - ми готові подавати тепло в будинки киян виходячи з середньодобової температури», - заявив мер української столиці на брифінгу.

Раніше Віталій Кличко розповів, як в Києві впроваджуватимуть ринкові ціни на опалення. Зміну тарифів проведуть поетапно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ