Today.ua

Кличко розповів, коли в Києві буде відключено опалювання житлових будинків та шкіл

Мер Києва Віталій Кличко розповів на брифінгу про те, коли в українській столиці зупинять котельні і припинять подачу тепла в житлові будинки, а також в школи і дитячі сади.

Якщо раніше Віталій Кличко обіцяв, що в Києві спочатку відключать опалення в житловому секторі, а школи та дитсадки продовжать опалювати, то зараз все навпаки.

За словами столичного градоначальника, з 10 квітня в місті запустять процес відключення теплопостачання. При цьому, школи і дитячі садки вже припинили опалювати, оскільки Київ потрапив в «червону» карантинну зону і діти перебувають вдома на самоізоляції.

Київський мер пояснив, що згідно з прогнозами метеорологів, в найближчі дні буде зберігатися прохолодна погода, тому дату завершення опалювального сезону в КМДА вирішили перенести на 10 квітня. Раніше планувалося завершити опалювальний сезон у перших числах місяця, але погода внесла свої корективи в плани керівництва.

«Нагадаю, будь-яка хатня громада може відключитися від опалення раніше. Таке рішення має прийняти збори мешканців і подати відповідний протокол теплопостачальної компанії», - підкреслив Віталій Кличко під час брифінгу.

Нагадаємо, раніше влада Києва розповіла про нові тарифи на електроенергію для жителів столиці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ