Today.ua

Киянину помилково нарахували борг в 764 000 грн: як захиститися від неіснуючих заборгованостей

Громадяни України повинні регулярно перевіряти реєстр боржників, щоб запобігти помилкове нарахування заборгованостей. Неприємна ситуація сталася з колишнім атошником Михайлом з Києва, якому приписали величезний борг помилково.

Киянин Михайло розповів і підтвердив свої слова даними в додатку «Дія», де зазначено, що чоловік повинен виплатити борг в розмірі 764 347 гривень. Звернення до чиновників ніяких результатів не принесли.

Після участі в бойових діях на Донбасі Михайло отримав контузію, після госпіталю повернувся до Києва і живе на пенсію. Природно, що зі своїх скромних доходів чоловік не має можливості виплатити таку суму.

Кілька років тому Михайла звинуватили в ДТП з Range Rover, за кермом якого перебувала дівчина. Ремонт авто обійшовся чоловікові в 90 000 грн, а за моральну шкоду йому призначили суму в 130 000 гривен.

В Державній виконавчій службі м.Києва заявили, що була допущена помилка в оформленні процесуальних документів, в результаті якої борг за моральну шкоду виріс на 600 000 гривен. Співробітниця Виконавчої служби сказала, що цифра заборгованості буде виправлена протягом декількох місяців.

Щоб не опинитися в подібній ситуації, кожен українець може зайти в реєстр боржників України, ввести свої дані і дізнатися, чи не значиться за ним будь-яких заборгованостей. Експерти рекомендують робити це регулярно.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що українцям почали нараховувати величезні штрафи за несплату комунальних послуг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ