Today.ua

Київ і ще сім регіонів: у МОЗ назвали області, які не готові до пом'якшення карантину

В Україні триває другий етап поступового ослаблення карантинних заходів, введених через спалах смертельної коронавірусної інфекції у всьому світі. Обмеження були введені для нашої країни безпрецедентні. Часткове зняття карантину призвело до збільшення числа хворих. В результаті, влада України оголосила, що пом'якшення протиепідемічних заходів буде відстрочено у столиці держави та в ряді областей.

Крім Києва складна епідемічна ситуація спостерігається після 1 червня 2020 ще в семи областях України. Ці регіони не готові до виходу їх карантину. Про це розповіли в Міністерстві охорони здоров'я країни.

Так, станом на 2 червня 2020 року пом'якшувати протиепідемічні заходи не будуть у Волинській, Дніпропетровській, Донецькій, Львівській, Рівненській, Харківській і Чернівецькій областях, а також у Києві.

Згідно з раніше встановленими критеріями МОЗ, щоб в регіоні стартував новий етап ослаблення карантину, на його території кількість нових випадків зараження COVID-19 не повинно перевищувати 12 на 100 000 населення. Крім того, в МОЗ враховують показник "охоплення тестуванням" - він повинен становити не менше 12 обстежень методами полімеразної ланцюгової реакції та імуноферментного аналізу на тиждень. Всі вищеперелічені сім областей і Київ не відповідають даним критеріям, а значить, карантин у цих регіонах буде продовжено.

Нагадаємо, що в цілому по Україні статистика на ранок 2 червня 2020 року показала, що коронавірус пішов на спад. Дані по багатьом областям показують позитивну тенденцію розвитку подій. Коли можна чекати повного скасування карантину в країні?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ