Today.ua

Борщ по-галицьки з квасом - як готують традиційну страву на Західній Україні

Борщ - традиційна українська страва, яка в кожному куточку країни готується по-своєму. Рецепти передаються з покоління в покоління, проте також існують і сучасні способи приготування. Пропонуємо вам спробувати приготувати страву так, як це робили споконвіку на Західній Україні.

Майже у кожної господині є власний рецепт ідеального приготування борщу. Щоб урізноманітнити домашню кухню і порадувати домочадців, пропонуємо вам спробувати борщ по-галицьки з бульйоном і квасом.

Галицький борщ - рецепт

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

  1. Варимо бульйон.
  2. Очищений буряк нарізаємо шматочками та обсмажуємо на рослинній олії. Додаємо томатне пюре і вливаємо пів склянки квасу. Тушкуємо буряк поки рідина повністю не випаруєся.
  3. Водночас на іншій сковороді обсмажуємо нарізану півкільцями цибулю, додаємо нарізаний соломкою корінь петрушки та натерту на крупній тертці моркву. Коли овочі будуть майже готові, додаємо борошно, добре перемішуємо і готуємо ще хвилину.
  4. У готовий бульйон, кладемо нарізану кубиками картоплю і варимо 15-20 хвилин. Додаємо зажарку. Після того як все закипить, додаємо нашатковану капусту і спеції до смаку. Доводимо до кипіння і додаємо попередньо закип'ячений квас, що залишився.
  5. Подавайте до столу борщ, прикрасивши його зеленою петрушкою або кропом. Поставте на стіл сметану, сіль і зелену цибулю.

Готово. Смачного!

А для тих, хто відмовився від м'яса, існує рецепт вегетаріанського борщу. Блюдо виходить дуже смачним навіть без м'ясного бульйону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ