Борщ - традиційна українська страва, яка в кожному куточку країни готується по-своєму. Рецепти передаються з покоління в покоління, проте також існують і сучасні способи приготування. Пропонуємо вам спробувати приготувати страву так, як це робили споконвіку на Західній Україні.
Майже у кожної господині є власний рецепт ідеального приготування борщу. Щоб урізноманітнити домашню кухню і порадувати домочадців, пропонуємо вам спробувати борщ по-галицьки з бульйоном і квасом.
Галицький борщ - рецепт
Інгредієнти:
- 400 грамів капусти
- 400 грамів буряка
- 2 моркви
- 1 корінь петрушки
- 2 чайні ложки борошна
- 3 столові ложки томатного пюре
- 2 столові ложки сметани
- 1 стакан хлібного квасу
- 2,5 літри води
- Лаврушка
- Зелень (кріп, петрушка, зелена цибуля)
- Рослинна олія
- Сіль і перець до смаку
Спосіб приготування:
- Варимо бульйон.
- Очищений буряк нарізаємо шматочками та обсмажуємо на рослинній олії. Додаємо томатне пюре і вливаємо пів склянки квасу. Тушкуємо буряк поки рідина повністю не випаруєся.
- Водночас на іншій сковороді обсмажуємо нарізану півкільцями цибулю, додаємо нарізаний соломкою корінь петрушки та натерту на крупній тертці моркву. Коли овочі будуть майже готові, додаємо борошно, добре перемішуємо і готуємо ще хвилину.
- У готовий бульйон, кладемо нарізану кубиками картоплю і варимо 15-20 хвилин. Додаємо зажарку. Після того як все закипить, додаємо нашатковану капусту і спеції до смаку. Доводимо до кипіння і додаємо попередньо закип'ячений квас, що залишився.
- Подавайте до столу борщ, прикрасивши його зеленою петрушкою або кропом. Поставте на стіл сметану, сіль і зелену цибулю.
Готово. Смачного!
Популярні зараз
Військовий аналітик помітив цікаву деталь у новому відео Путіна: “Не може поворухнути руками“
Україна значно випередила Європу в затратах на оренду житла, - ЛУН
А для тих, хто відмовився від м'яса, існує рецепт вегетаріанського борщу. Блюдо виходить дуже смачним навіть без м'ясного бульйону.