Today.ua

Оренда житла у Києві: в якому районі найдешевше зняти квартиру

У той час як вартість квартир в столиці продовжує зростати, оренда з початку року подешевшала на 10%. Ціни по районам значно відрізняються. Найбільшою популярністю в столиці користуються 1-2-кімнатні квартири в Голосіївському і Шевченківському районах.

Зняти 1-кімнатну квартиру в Солом'янському, Шевченківському та Голосіївському районах можна за $360- $430, а ось в найпрестижнішому Печерському районі ціни на "однушки" стартують від $660. Найдешевшим для оренди районом Києва є Деснянський - тут зняти однокімнатну квартиру можна за $250.

За інформацією ріелторів, за останні два місяці зростає попит саме на житло в новобудовах. На однокімнатні квартири припадає 40% запитів орендарів. Третина пропозиції і попиту припадає на двокімнатні квартири. Трикімнатні квартири в столиці здаються в оренду набагато рідше через низький попит. З лютого по березень ціна оренди в Голосіївському районі збільшилася на 10%, в Деснянському та Оболонському - на 5%. У Подільському та Шевченківському оренда квартир, навпаки, подешевшала, відзначають ріелтори.

Популярність смарт-квартир в столиці набирає обертів. Це найдоступніший варіант житла для малозабезпечених громадян. Зняти квартиру площею 10-15 кв. м можна за 3500 гривень. Найчастіше такі квартири знаходяться на околиці міста, або в передмісті.

Раніше повідомлялося, скільки будуть коштувати будинку і квартири у великих містах України після завершення локдауна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ