Today.ua

У Київській області 12 липня масово відключать електроенергію: список адрес

Сьогодні, 12 липня, у Київській області відбудуться масові відключення електроенергії. Про це місцевих жителів повідомила міська влада.

Тимчасові обмеження в електропостачанні плануються у Фастівському районі Київщини. Вони пов'язані із необхідністю проведення ремонтних робіт одразу у кількох населених пунктах регіону.

Світло відключатимуть, щоб уникнути аварій в електричних мережах компанії "ДТЕК Київські регіональні електромережі". Очікується відключення електроенергії в електромережах Боярської міської територіальної громади. Світла не буде у період з 7.00 до 19.00 у Боярці у будинках, що розташовані на вулиці Молодіжна.

Обмеження електропостачання також заплановане з 9.00 до 17.00 за наступними адресами:

У період з 6.00 до 18.00 не буде світла у таких населених пунктах як:

В Україні можливі відключення світла через спеку

Липень та серпень – це найспекотніші місяці, і споживання електроенергії в цей період прирівнюється до зимового. Не виключено, що через брак електроенергії в енергосистемі можуть знову вимикати світло, як це було взимку.

Директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко з посиланням на Укренерго повідомив, що через брак генерації ми щодня використовуємо аварійну допомогу із Європи у розмірі 1600 – 1700 мегават-годин.

"І чим спекотніше, тим більше зростає цей дефіцит. Липень і серпень є піком, кінець липня та перші два тижні серпня є літнім піком споживання. І він в Україні останніми роками був таким самим високим, як зимовий", - пояснив експерт.

За словами Харченка, у зазначений період очікуються обмеження постачання побутовим споживачам – ліміти видають на 20 – 30% нижче, і індустріальні споживачі вже обмежуються. Фахівець вважає, що атаки на українську енергосистему поновляться восени.

Як змінився тариф на електроенергію

Тариф на електрику в Україні зріс майже вдвічі. Тепер він становить 2,64 грн/кВт*годину. Також на 25-50% збільшилася вартість розподілу електроенергії.

Раніше повідомлялося, що в Україні змінився піковий годинник споживання електроенергії: названо способи заощадити на комунальних платежах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ