Today.ua

Метро в столиці через локдаун змінило графік роботи: як будуть ходити поїзди

Київське метро з 5 квітня працює тільки за спецперепустками. У зв'язку з цим, пасажиропотік в підземці скоротився в рази, через що графік роботи метро вирішили змінити до кінця карантину.

У перший день жорсткого локдауна, 5 квітня, столичної підземкою скористалися 152 тисячі пасажирів. На наступний день - 6-го квітня - вже 210 тисяч пасажирів. При цьому середньодобовий пасажиропотік в звичайні дні становить до мільйона пасажирів.

Так як пасажирів стало менше, поїзди почнуть курсувати рідше. Це дозволить підприємству заощадити додаткові гроші і оптимізувати витрати на перевезення. У прес-службі Київського метрополітену заявили, що фахівці підприємства проведуть коригування графіків руху на період суворих карантинних заходів. Це дозволить забезпечити дотримання необхідних карантинних заходів.

Київський метрополітен з 5 по 16 квітня закрив також ряд вестибюлів, при цьому станції продовжують працювати у звичному режимі.

Спецпропуск для проїзду в метро пред'являється разом із службовим посвідченням. Він видається виключно працівникам підприємств критичної інфраструктури: сфери енергетики, хімпромисловості, транспорту, банків і фінансів, телекомунікацій, продовольства, охорони здоров'я та комунального господарства.

Нагадаємо, в Києві подорожчав проїзд в деяких маршрутках через локдаун з 8 до 10 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ