Today.ua

Київ потрапив у трійку міст з найбруднішим повітрям у світі

Київ опинився у трійці світових міст з найбруднішим повітрям. Відповідний рейтинг опублікував ресурс IQAir, який відстежує рівень забруднення повітря в режимі реального часу. Українська столиця, за станом на 8:00, 11 жовтня, пропустила вперед лише Делі і Тегеран.

Делі (Індія) очолив рейтинг найбільш забруднених міст, набравши 167 балів за шкалою індексу якості повітря, на другому місці опинився Тегеран (Іран) з індексом 158, на третьому місці - Київ (Україна) з індексом 153. Далі йдуть Джакарта (Індонезія) - 144 і Лахор (Пакистан) з індексом 144 при нормі не вище 50.

У десятку міст також увійшли Дакка (Бангладеш), Ченду (Китай), Катманду (Непал) і Бішкек (Киргизстан).

Станом на 15:00, українська столиця перемістилася вже на 14 місце. Якщо вранці норма по забрудненості повітря в столиці була перевищена в три рази, то вдень ситуація наблизилася до норми.

Повітря в Деллі (Індія) як і раніше залишається одним з найгіршим у світі. У першій десятці міст з найбруднішим повітрям знаходяться також три китайських міста (Ченду, Гуанчжоу, Ханчжоу). Чим викликані такі показники, автори рейтингу не повідомили, однак, ситуація для жителів вищезазначених міст дійсно критична.

Раніше повідомлялося, що Київ потрапив в десятку міст з найбільшою кількістю висотних будинків, випередивши Лондон і Бангкок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ