Today.ua

Киянам розповіли, що буде з набором дітей в дитячі садки і перші класи у зв'язку з карантином

Київські школярі з 5 травня повернулися на навчання після локдауна і великодніх свят, а батьки дошкільнят повели своїх діток у дитячі садки. Продовжувати навчальний процес на літо місцева влада столиці не мають наміру. У травні планується завершити навчальний рік, підготувати списки першокласників, а в дитячих садках вже відновлено розсилку запрошень в дитячі сади через систему електронного запису.

У Києві 5 травня відновили навчальний процес у всіх школах, садках, установах професійно-технічної освіти, коледжах і вищих навчальних закладах. Захворюваність коронавірусом у столиці впала, і майже всі діти повернулися за парти. Учні 11-х класів завершили навчання ще в кінці квітня, і зараз активно готуються до ЗНО. Продовжувати навчання в червні не планується, так як вчителі встигають вичитати навчальну програму до кінця травня, адже діти весь локдаун вчилися дистанційно, а не просто сиділи вдома. З 5 травня стартував і прийом документів до перших класів. Традиційно прийом заяв починається в квітні, але в зв'язку з карантином цей процес перенесли на травень. Загальноосвітнім школам заборонили проводити різні вступні конкурси, які спрямовані на перевірку знань вступників до 1-го класу. Вступні конкурси дозволені тільки в спеціалізованих або приватних навчальних закладах. Під час їх проведення потрібно буде дотримуватися епідеміологічних вимог.

Крім того, батьки можуть подати документи на вступ по 1-го класу по електронній пошті. Так же само проходить запис і в дитячі сади. Зі списками учнів можна ознайомитися в своєму особистому кабінеті. У дитячих садах також вже формуються списки дітей за новими групами на вересень.

Раніше повідомлялося, що випускників українських шкіл звільнили від здачі іспитів через карантин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ